Succesvolle kleding voor je sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is een belangrijke stap in je professionele carrière. Wil je graag verzorgd en representatief voor de dag komen? Lees dan onze tips en voel je zelfverzekerd en comfortabel. 

kleding sollicitatiegesprek

Je hebt de uitnodiging voor je liggen en in gedachten heb je alle mogelijke scenario's al nagespeeld. Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij een bedrijf waar je dolgraag wilt werken. Deze sollicitatie wordt een belangrijke stap in je professionele carrière en je gaat je zo goed mogelijk voorbereiden. Je kent de geschiedenis van het bedrijf en hebt een goed beeld van de voornaamste producten of diensten.

Via LinkedIn heb je mensen om extra informatie gevraagd en op social mediapagina's van het bedrijf krijg je een goede indruk van de manier van communiceren en de heersende bedrijfscultuur. Je kent je eigen sterke punten, maar ook je minder goede eigenschappen. Je hebt alles in huis om een overweldigende eerste indruk achter te laten. Nu is het alleen zaak dat jerepresentatief voor de dag komt.

Meld je gratis en eenvoudig aan bij de Zalando Lounge online outlet met je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres!

Kleding voor een sollicitatiegesprek bij dames

Je hebt je voorbereid en kent de cultuur van het bedrijf waar je binnenkort je belangrijke gesprek hebt. Je eerste tip: wat de dresscode ook is, kom altijd net ietsje verzorgder en netter voor de dag. In een formele werkomgeving ga je het beste voor klassiek.

Een vrouwelijk pak en elegante hoge hakken zijn tijdloos en altijd goed. Als je graag hakken draagt, laat ze dan niet hoger zijn dan tien centimeter en kies bij voorkeur voor iets lager. Het is namelijk heel goed mogelijk dat een rondgang door het bedrijf een onderdeel van je sollicitatieprocedure is. Dan wil je echt op een gemakkelijke en comfortabele manier kunnen lopen.

kleding sollicitatiegesprek

In een formele setting kan een pantelon, gecombineerd met een nette blouse en bijpassend jasje ook erg goed werken. Als je zo professioneel en zelfverzekerd mogelijk wilt overkomen, kies dan voor veilige kleuren zoals wit, lichtblauw en marineblauw. Deze kleuren worden door de meeste recruiters ook geassocieerd met professionaliteit. We doen het vaak onbewust, maar kleurgebruik is een bijzonder krachtig en effectief communicatiemiddel. Wil je een warme indruk maken? Kies dan voor combinaties met rood en aardetinten. Is het de bedoeling dat je stabiliteit en betrouwbaarheid goed overkomen? Een combinatie met beigetinten en bruintinten is dan een hele goede basis.

In veel culturen is het een teken van respect om tijdens een sollicitatiegesprek met veel make-up te verschijnen. In onze streken kun je het beter rustiger en ingetogener houden. Tijdens een gesprek zullen recruiters veel naar je mond en ogen kijken. Een niet al te opvallende lipstick, mascara en oogschaduw die past bij je huidskleur is dan smaak- én stijlvol.

Ga je solliciteren bij een creatief bedrijf of een bedrijf met een informele cultuur, kies dan voor trendy combinaties, maar vermijd té opvallende prints of schreeuwende kleuren. Hou het subtiel en zet de puntjes op de i met een mooie handtas, een sjaaltje en niet te opvallende sieraden. Hoe informeel een bedrijf ook is, je sneakers en jeans kun je maar beter thuis laten. Ben je bang dat je gaat transpireren tijdens moeilijke vragen? Trek natuurlijke stoffen aan die enerzijds goed ademen en anderzijds vocht niet té lang vasthouden.

Ben je op zoek naar meer zakelijke outfit tips? Bekijk dan de volgende artikelen eens!

Kleding voor een sollicitatiegesprek bij heren

Heren kunnen het beste verschijnen in een net kostuum met goed gepoetste schoenen. Brogues en monks zijn een prima keuze. Als je gaat solliciteren bij een formeel bedrijf, kies dan voor een kostuum met een klassieke snit en hou het bij formele en ingetogen kleuren. Een krijtstreepje is prima, als het niet té uitgesproken is.

kleding sollicitatiegesprek

Wil je iets meer van jezelf laten zien, laat dan de effen dress shirts eens thuis en kies voor een business shirt met een mooie weefstructuur, zoals een visgraatpatroon. Kies voor een nette, maar niet té conservatieve stropdas. Strepen doen het altijd goed en ook een stippenpatroon kan er verrassend goed uitzien. Met een smaakvol horloge en nette manchetknopen is je look helemaal compleet.

Wil jij jouw outfit een persoonlijke touch geven?

Veel inspiratie en voordeel bij Zalando Lounge

Je nieuwste outfit kan je met veel voordeel aanschaffen als je vrijblijvend lid wordt van Zalando Lounge. Je profiteert van een exclusief aanbod voor onze leden, met kortingen tot 75%* van de winkelwaarde. Acties en sales zijn tijdelijk en hebben een gelimiteerde voorraad. Wie snel reageert, kan veel geld besparen.

Meld je gratis en vrijblijvend aan bij de Zalando Lounge online outlet en krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen van de beste merken!