Wij horen bij Zalando

Elke dag nieuwe deals bij Lounge by Zalando

Dr. Martens Outlet

Dr Martens, voor rebels en eigenzinnig. Ontdek het iconische schoeisel dat tegen een stootje kan. Van stoere boots tot stijlvolle schoenen, Dr Martens heeft het allemaal. Laat jezelf zien met een paar Dr Martens aan je voeten.

Kom erbij & ontdek

Dagelijkse deals tot -75%* korting

(76)
Wat Lounge by Zalando jou kan bieden
Onze voordelen

Tot wel 75%* korting

Voel je goed in je vel. Doe jezelf een plezier. Omdat het kan!

Specialistische footwear met karakter: je vindt het in de Dr Martens sale

Meld je vrijblijvend aan bij Lounge by Zalando en krijg toegang tot speciale dagelijkse aanbiedingen van echte topmerken, zoals de Dr Martens sale. Bespaar flink op mode en lifestyle artikelen!

 

dr_martens_outlet_2_CM

Dr Martens dames en heren schoenen is een merk met karakter. De schoenen en laarzen oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op mensen die zich graag willen onderscheiden van de menigte. In onze Dr Martens sale vind je footwear met een vormgeving die bewust simpel gehouden is. Daardoor zijn de schoenen en laarzen gemakkelijk te combineren met tal van outfits. Hoe je ze draagt is dus helemaal aan jou. Ben jij op zoek naar hippe street fashion of naar onderscheidend schoeisel voor de ruige festivalwereld? Met boots van Dr Martens maak je altijd en overal een krachtig statement.

Meld je eenvoudig en gratis aan bij Lounge by Zalando door middel van je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres!

 

Van werklaars tot fashionable footwear

Hoewel Dr Martens vandaag een graag geziene gast is op festivals, is dat niet altijd zo geweest. Het verhaal van dit merk begon met bescheiden werklaarzen die zelfs als tuinschoenen werden verkocht. Hoe kon de werklaars zich uiteindelijk ontpoppen tot fashionable footwear?

dr_martens_outlet_3_CM

Dat is een lang verhaal. Laat ons even teruggaan naar 1901, toen het allemaal begon. De familie Griggs besloot het geluk te beproeven door laarzen te vervaardigen. In het Engelse stadje Wollaston wist de familie zich al snel een centrale plaats te verwerven in de Britse schoenenindustrie. Maar liefst zestig jaar lang stond de familie Griggs garant voor onverwoestbare werklaarzen. Het was uiteindelijk de Duitse soldaat Dr Klaus Maertens die in 1946 een ommekeer bracht.

Dr Mertens had tijdens de oorlog zijn voet gebroken, en om de genezing te bespoedigen ontwikkelde hij een zool met luchtkussen. Een unicum in de oorlogsjaren, want harde leren zolen waren toen nog gemeengoed. Maertens ging met een oude schoenmakersleest en naald en draad aan de slag en vervaardigde een prototype. Hiermee wist hij ook zijn vroegere medestudent, de werktuigbouwkundige Dr Herbert Funck, te enthousiasmeren. Binnen tien jaar had het tweetal een florerend bedrijf uitgebouwd, waarvan de producten vooral onder oudere dames aftrek vonden. Maertens en Funck zetten hun producten via advertenties in de etalage. In 1960 bladerde Bill Griggs door een Duits modetijdschrift en viel zijn oog op een advertentie van de schoenen van Dr Martens. De zool met luchtkussen intrigeerde Griggs en hij besloot contact op te nemen. Nog datzelfde jaar kwam het tot een bloeiende samenwerking en op op 1 april 1960 zag de eerste Dr Martens-laars het levenslicht.

Bespaar flink op hoogwaardige mode en lifestyle artikelen van exclusieve merken!

 

De laars als cultureel icoon

De jaren zestig gingen de geschiedenisboeken in als een cruciaal tijdperk boordevol beweging en maatschappelijke veranderingen. Het was de tijd van de nozems, de provo's, de hippies, de Dolle Mina's en de Beatles. Deze tegendraadse tijdgeest kwam ook tot uiting in de mode en kenmerkt de laarzen van Dr Martens nog altijd. De functionele boot heeft een non-conformistisch randje, en toch past hij nog altijd naadloos bij een workers outfit of baggy jeans.

Tegen de heersende norm ingaan is Dr Martens op het lijf geschreven. Fashion zal altijd veranderen, maar in onze Dr Martens dames en heren sale vind je een statement dat blijft. Ben je nog geen lid van Lounge by Zalando? Meld je dan snel aan. Het is gratis en vrijblijvend en je profiteert van kortingen tot wel 75%* op je favoriete merk. Wij wensen je alvast veel shopping plezier in onze Dr Martens sale!

Meld je geheel gratis en vrijblijvend aan bij de Lounge by Zalando online outlet en profiteer van de hoge kortingen en trendy merken!