Wij horen bij Zalando

Kleuradvies: welke kleuren passen bij elkaar?

De wereld is nu eenmaal niet zwart-wit. Met de juiste tips ontdek je vanzelf dat je niet elke dag dezelfde kleurencombinaties hoeft te maken om toch je eigen stijl te behouden!

De wereld is nu eenmaal niet zwart-wit. Daarom is een van de belangrijkste vragen die aan bod komen bij kleuradvies: welke kleuren passen bij elkaar? Met de juiste tips ontdek je vanzelf dat je niet elke dag dezelfde kleurencombinaties hoeft te maken om toch je eigen stijl te behouden.

Deze handleiding vertelt je precies welke kleuren je goed kunt combineren en welke misstappen je écht moet vermijden.

Kleurrijke kleding en mooie basics zijn in de Lounge by Zalando verkrijgbaar tegen sterk gereduceerde prijzen. Registreer je gratis en laat je verrassen door de vele aanbiedingen!

Van neutrale basistinten tot de bonte wereld van kleur

In de fashionindustrie bestaan er een aantal basistinten. Het gaat dan voornamelijk om zwart, wit en alle grijstinten die daartussen zitten. Zwart en wit zijn geen kleuren in de klassieke zin van het woord. Het zijn eigenlijk helderheidswaarden, waarbij wit zeer helder is en zwart juist de laagst mogelijke helderheid heeft. Juist hierdoor zijn deze basistinten zo goed te combineren met andere kleuren.

Unverzichtbare Basics für Ihren Kleiderschrank

Diezelfde eigenschap is te vinden bij tinten die in de buurt liggen van zwart en wit. Denk maar aan een donkerblauwe jas, een zandkleurige blouse of een beige rok.

Ook sterk onverzadigde kleuren (dit zijn kleuren die vermengd zijn met wit, zwart of grijs) zijn gemakkelijk te gebruiken als basis. Lichte bruintinten of een donkere olijfkleur zijn daar een goed voorbeeld van.

eastpak backpack olive

Gebruik je deze kleuren als basis voor je garderobe, dan heb je alvast een goed begin. De kleurrijke accenten doen de rest. Hierin mag je overigens best wat experimenteren. Er is een handige basisregel waar je je aan vast kunt houden bij het samenstellen van een outfit.

Volgens deze regel begin je met twee tot drie basiskleuren en maak je je look af met één tot drie kleuraccenten. Een veelgestelde vraag is bij kleuradvies: welke kleuren passen bij elkaar? Voor het antwoord kun je je wenden tot de klassieke kleurentheorie en het kleurenwiel.

Meld je eenvoudig aan bij Lounge by Zalando d.m.v. je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres. 

Basic

Kleurencombinaties in theorie en praktijk

Het kleurenwiel is een universele rangschikking waarin de drie primaire kleuren (geel, rood en blauw) de hoofdrol spelen. Ook de tinten die ontstaan door het mengen van twee primaire kleuren, zijn in het wiel opgenomen. Dit zijn de secundaire kleuren. Vooral de tinten die tegenover elkaar staan in de cirkel, zijn interessant voor de modeliefhebber. Ze vormen een zichtbaar contrast waardoor ze elkaar versterken. Deze contrastkleuren werken het beste als ze op een subtiele manier in je kleding verwerkt zitten.

kleuradvies 2

Zo is een zwart T-shirt met paarse en gele letters erop een echte blikvanger. Pas wel op als je het wat grootser aan wilt pakken. Bij de combinatie van een felrode rok met een felgroene blouse is het contrast in je outfit namelijk zo scherp dat het door velen als onaangenaam wordt ervaren. Behalve de contrastkleuren moet je ook de tinten in de gaten houden die dicht bij elkaar zitten in het kleurenwiel. Een oud spreekwoord luidt niet voor niets ‘blauw met groen is boerenfatsoen’.

Misschien ben je wel op je mooist als je een warm rood of zomerse sinaasappelkleur draagt. Doe dit vooral, maar kies nooit voor deze twee kleuren tegelijk. Ze liggen simpelweg te dicht bij elkaar in het kleurenwiel waardoor er geen mooie combinatie ontstaat. Voor een harmonieuze look moet je de afstand tussen de kleuren dus goed in de gaten houden.

Color Blocking

Samenvattend kunnen we wel stellen dat je met primaire kleuren een krachtige en opvallende look creëert. Met een zonnige gele jurk laat je ongetwijfeld veel hoofden draaien. Secundaire kleuren zoals groen of paars hebben een minder sterk effect. Tenminste, als ze op zichzelf staan. Combineer ze met een mooie basiskleur en het paars of groen fleurt er meteen van op.

Krijg toegang tot dagelijkse exclusieve acties met hoge kortingen!

Hoe vind je de kleuren die het best bij je passen?

Regels zijn er om gebroken te worden. Want hoewel de kleurentheorie interessante inzichten geeft, moet je je er niet blind op staren.

kleuradvies 3

De vraag welke kleuren bij jouw huidtype en jouw persoonlijkheid passen, is minstens zo belangrijk als het meest gegeven kleuradvies: welke kleuren passen bij elkaar? Alleen als je deze elementen combineert, bereik je het gewenste effect waarmee je jouw schoonheid accentueert. Houd altijd in je achterhoofd dat zelfs neutrale basiskleuren zoals zwart en wit niet bij iedereen even mooi staan. Experimenteer dus een beetje met verschillende basistinten en accentkleuren tot je jouw perfecte combinaties gevonden hebt.

Kleurrijke kleding en mooie basics zijn in de Lounge by Zalando online outlet verkrijgbaar tegen sterk gereduceerde prijzen. Registreer je gratis en laat je verrassen door de vele aanbiedingen!