Camping outfit tips: comfortabel en verzorgd


Ga je binnenkort camperen of glamperen maar heb je geen geschikte kleding? Geen zorgen! Wij van Zalando Lounge hebben een aantal essentiële tips op een rijtje gezet. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan!

Camping outfit

De paden op, de lanen in. We gaan genieten van de vrije natuur, een kampvuur en slapen onder sterrenlicht. Of we kiezen voor iets meer luxe en gaan heerlijk glampen. Kamperen, in een tent of caravan, is al vele jaren een van de populairste manieren om je vakantie door te brengen. De een houdt van primitief en maalt niet om kleine ontberingen, de ander kiest voor een combinatie van natuur en moderne luxe.

Als je gaat kamperen, moet je er rekening mee houden dat je te maken krijgt met temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. Je bent in de vrije natuur, zelfs als je beschut zit in een comfortabele caravan, veel gevoeliger voor veranderende weersomstandigheden. Daarnaast zul je ook beslist een aantal leuke buitenactiviteiten willen ondernemen.

Kies daarom je camping outfit met zorg en beleid uit en je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan. Sterker nog, we gaan voor comfort, in combinatie met een actieve en verzorgde look.


Je kunt bij de Zalando Lounge online outlet genieten van kortingen tot wel 75% op je outfits voor je volgende vakantie!

Ontdek Zalando Lounge


Essentiële onderdelen van elke camping outfit

Wanneer je gaat kamperen, neem je over het algemeen minder kleding, schoenen en accessoires mee. Zeker als je veel zelf moet dragen in een rugtas, is het slim om zo licht mogelijk bepakt te gaan. Je schoenen zijn essentieel, zeker als je van plan bent om lange wandelingen te maken. Zorg voor de wat hogere schoenen die ook je enkels beschermen.

Goede wandelschoenen of bergschoenen zijn een must als trektochten een onderdeel zijn van je kampeervakantie. Daarnaast zijn warme sokken die veel vocht kunnen absorberen ook erg belangrijk.

Camping outfit

Kreukvrije kleding van natuurlijke stoffen staat niet alleen beter, maar zit ook een stuk comfortabeler. Denk vooral in laagjes. Combineer T-shirts met flanellen shirts, pak een warm vest of hesje in en neem zeker een windwerend en waterdicht jack mee. Als de zon ineens doorbreekt, trek je gewoon die laagjes uit die niet meer comfortabel aanvoelen.

Kies voor natuurlijke kleuren en patronen waardoor je niet te veel opvalt. Voor een lange boswandeling kies je het beste voor lange broeken en shirts met lange mouwen. Je bent niet alleen beter beschermd tegen planten met doorns, maar ook tegen bijtende insecten.


Meer travel outfits of inpaktips? Bekijk dan de volgende artikelen eens!

• safari outfit • ski outfit • koffer inpakken •


Accessoires voor gezond en comfortabel kamperen

Natuurlijk investeer je in een goede rugzak, zeker als je van plan bent veel te wandelen. Bepaal wat je zelf aan kilo’s en volume aankunt en pas de maten van je rugzak daarop aan. Neem altijd voldoende zonnebrandcrème mee. Vooral als het erg warm is, zul je vaker moeten bijsmeren. Dit geldt ook voor insectenwerende middelen. Hou er rekening mee dat stekende muggen overdag een voorkeur hebben voor schaduwrijke bossen.

Camping outfit

Kleine wondjes en blessures horen bij lange wandelingen in de vrije natuur. Een klein en slim gevuld EHBO-tasje mag dus ook niet aan je camping outfit ontbreken. Een rol touw kan altijd van pas komen en wat is een natuurmens nou zonder goed Zwitsers zakmes? Met een beetje slim voorbereiden wordt je actieve kampeervakantie een onvergetelijke ervaring.


Meld je gratis en vrijblijvend aan bij de Zalando Lounge online outlet met je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres!

Ontdek Zalando Lounge


Veel voordelige outfits bij Zalando Lounge

Wordt vrijblijvend lid van Zalando Lounge en profiteer van wekelijks wisselende aanbiedingen. Je hebt exclusief toegang tot kleding, schoenen en accessoires uit de laatste collecties van topmerken.

Acties zijn altijd tijdelijk en kennen een gelimiteerde oplage. Je schaft nieuwe outfits aan met kortingen die kunnen oplopen tot 75% van de winkelwaarde. Kijk regelmatig, beslis snel en je hebt je nieuwe camping outfit snel in huis.


Ontdek de vele verschillende en dagelijks nieuwe sales in onze online outlet!

Ontdek Zalando Lounge

*T.o.v. de adviesprijs van de producent.