Een Safari outfit - prachtige kleding voor het grootste avontuur van je leven

Een Safari is een onvergetelijke ervaring. Tijdens een tocht door de jungle of door een savanne ervaar je het dierenleven van zo dichtbij mogelijk en kun je veel schitterende foto's maken.

Je kunt zowel in de wildernis als in dierenparken op safari gaan. Voor een dergelijk uitstapje wil je natuurlijk wel passend gekleed zijn. Je kleding moet praktisch zijn, maar als het kan ook zeker volgens de laatste mode. Je wilt immers in elke situatie een goede indruk achterlaten en unieke herinneringsfoto's schieten. Lees hier welke kleding voor een safari optimaal geschikt is.

safari outfit

Je kunt bij Zalando Lounge genieten van kortingen tot wel 75%* op je outfits voor je volgende vakantie en nog veel meer.

Een safari outfit voor trendsetters

Het belangrijkste uitgangspunt bij een safari is dit: zien, zonder gezien te worden. Dus denk je in eerste instantie aan kledingstukken in schutkleuren zoals bruin, beige en groen. Hou je een safaritocht in het oerwoud, dan werkt kleding in camouflagepatronen bijzonder goed.

safari outfit

Een handige tip: Zo kun je tijdens de lente een militaire look smaakvol dragen.

Kies voor je safari outfit lichtgewicht kleding, gemaakt van natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. In deze kleding ben je beter bestand tegen de hitte. Je kunt deze kleding beter niet te strak dragen, om luchtcirculatie onder je kleren niet in de weg te zitten. In de Tropen is adequate bescherming tegen de zon echt cruciaal. Bedek je armen en benen liever met lange kledingstukken als je door gebieden zonder schaduw van bomen trekt en wees gerust scheutig met zonnebrandcrème.

Beschermende safarikleding

Je kleding kan je niet alleen tegen de zon, maar ook tegen insectenbeten beschermen. Als je bovendien effectieve anti-insectensprays gebruikt, werken natuurlijke vezels beter dan kunststofvezels.

Bestanddelen uit sprays kunnen reageren met kunststofvezels en ze beschadigen. Je kunt beter lichtgekleurde kleding dragen, omdat muggen een voorkeur hebben voor donkergekleurde kleding. Bovendien reflecteert lichtgekleurde kleding zonlicht en kan het daardoor een licht verkoelend effect geven.

In de winter is het gebruikelijk, maar in de zomer kan het ook: kleding in laagjes isoleert je lichaam ook goed tegen een té grote hitte. Draag eens meerdere dunne laagjes over elkaar en merk dan wellicht tot je verbazing hoe ontzettend lekker dat voor je kan aanvoelen.

Meer travel outfits of inpaktips? Bekijk dan de volgende artikelen eens!

Helemaal klaar voor mooie wandeltochten

Je safari outfit moet bestaan uit praktische onderdelen waarmee je ook lange wandelingen kunt maken. Comfortabele wandelschoenen zijn echt een must, omdat je onderweg zelden volledig vlak terrein tegen zult komen. Je kunt het beste kiezen voor hoge wandelschoenen die ook je enkels bedekken.

safari outfit

Een tip: Travel Outfits: tips voor een perfecte reisoutfit

Dit soort schoenen beschermen je ook tegen insectenbeten en in sommige gevallen ook tegen slangenbeten. Je kunt natuurlijk ook je lievelingssandalen dragen, maar let er wel op dat ze goed genoeg zijn ingelopen en goed om je voeten zitten. Klassieke blousejurkjes passen heel goed in een safari-thema, zeker als ze een vrouwelijke uitstraling hebben en met een ceintuur of een heuptasje je taille accentueren. Je kunt ze erg goed combineren met shorts of een luchtig vallende pantalon.

Ook een jumpsuit zit comfortabel en zal tijdens een uitstap niet verschuiven. Omdat je waarschijnlijk veel tijd zult doorbrengen in een voertuig, kun je ook het beste voor kleding gaan die zo min mogelijk kreukt. Als je jouw outfit voor een safari samenstelt, mag je goede hoofdbedekking tegen de zeer felle zon zeker niet vergeten. Praktisch en effectief zijn bijvoorbeeld een baseball cap of een mooie zonnehoed met een kleine rand. Wie ook tijdens een safari make-up wil gebruiken, kan onder warme omstandigheden het beste kiezen voor watervaste producten, die zelfs bij overmatig zweten niet uitlopen.

Meld je gratis en vrijblijvend aan bij de Zalando Lounge online outlet met je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres!

Accessoires voor je uitstapje

Naast een safari outfit zijn ook accessoires zoals een tas, eventuele fotoapparatuur en wat EHBO-spullen belangrijk. Neem altijd voldoende te drinken mee en hou goed in de gaten dat je meer water als normaal nodig kunt hebben bij grote hitte. Vochtige reinigingsdoekjes zijn erg handig als er geen water is om je handen te wassen. Je kunt er ook je oksels mee opfrissen als je hebt getranspireerd tijdens een lange rit.

safari outfit

In je tas bewaar je een telefoon, wat verbandmiddelen en een tube zonnebrandcrème of after-sun. Neem ook een spray tegen insecten mee, als je langer onderweg bent. Bepaalde producten worden minder effectief na verloop van tijd en moeten regelmatig opnieuw worden aangebracht.

• Let op schutkleuren: zien zonder gezien te worden!• Beter de hitte trotseren door te kiezen voor natuurlijke stoffen als katoen en linnen.• Lange kleding beschermt je beter tegen de zon, insecten en het oerwoud.• Maak je lange wandelingen, kies dan voor topklasse wandelschoenen of trek goed ingelopen schoenen aan.• In kreukvrije kleding zie je er veel beter uit, omdat je vaak zult moeten zitten.• Denk aan je fotoapparatuur, EHBO-spullen en vochtige doekjes om je even op te frissen.

Ontdek de vele verschillende en dagelijks nieuwe sales in onze online outlet!