Wij horen bij Zalando

The little black dress

Het is zwart, het is simpel en toch erg populair! The little black dress! Lees hier meer over deze musthave.

Iedere vrouw moét er een in haar kast hebben, een klein zwart jurkje, ofwel een LBD (little black dress). Een little black dress is onmisbaar, zonder dit jurkje is je garderobe niet compleet. Gelukkig komen ze in veel verschillende maten, materialen en vormen. Welke past bij jou? Lees gauw verder!

littleblackdress_outlet_2_CM

Voor 1920 werd zwart gezien als de kleur van het rouwen. Tijdens het Victoriaanse tijdperk, werd een rouwende weduwe verwacht om ten minste twee jaar zwart te dragen. Buiten rouwen was het niet gepast deze kleur te dragen.

Gelukkig is dit in de loop der jaren veranderd. Het kleine, zwarte jurkje, werd door Chanel geïntroduceerd. In 1926 publiceerde Chanel een foto van een kleine, zwarte jurk, net over de knie en recht van vorm in de Amerikaanse Vogue. Vanaf dit moment is de LBD geboren en is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de populairste kledingstukken voor vrouwen. Sindsdien wilt iedere designer een variant op deze toen revolutionaire jurk in zijn collectie.

Ben je op zoek naar je eigen kleine zwarte jurkje? Meld je vrijblijvend aan bij Lounge by Zalando en krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen van topmerken met kortingen tot wel 75%*!

Krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen van de beste merken! Meld je eenvoudig aan met je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres!

littleblackdress_outlet_3_CM

De perfecte Little Black Dress

Het kan soms best lastig zijn om een LBD te vinden die bij jou past. Maar een ding is zeker, Of je nu gaat voor een strapless of spaghetti strap variant, de Little Black Dress moet simpel zijn. Ga voor een zwart jurkje zonder te veel poespas. Het beste is, als hij niet mode gebonden is, zodat je het kan blijven dragen.

Hoe simpeler de jurk, des te meer opties je hebt om de jurk te combineren. Zo kun je een simpele Little Black Dress naar verschillende gelegenheden dragen zoals je werk, een feestje of een eerste date.

Een makkelijk te combineren musthave

Vele vrouwen zien het hebben van een simpele, elegante, zwarte jurk als een “rule of fashion”. Elke vrouw moet er een hebben, een die makkelijk aan de hand van de gelegenheid gecombineerd kan worden.

Je kan alle kanten op met je Little Black Dress, draag hem bijvoorbeeld overdag op werk met een jasje en pumps voor een casual look. ‘s Avonds met opvallende sieraden en accessoires voor een betoverende look. Of gebruik een donkere lippenstift, draag je bikerboots en geef je outfit een rock-chic vibe. Afhankelijk van de accessoires kan het jurkje dus op elke gelegenheid gedragen worden. Zoals Karl Lagerfeld zegt: “One is never overdressed or underdressed with a Little Black Dress.” Heb jij al een little black dress in je kast? Shop jouw LBD voordelig van een topmerk bij Lounge by Zalando. Meld je nu aan!

Meld je nu vrijblijvend aan bij Lounge by Zalando en krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen van topmerken met kortingen tot wel 75%*! Shop jouw little black dress voordelig van een topmerk of designer!