Wij horen bij Zalando

Tijdloze designs van Marc Jacobs

Het modelabel Marc Jacobs is alom bekend en bij modeliefhebbers met verschillende stijlen en over de hele wereld geliefd.

Het modelabel Marc Jacobs is alom bekend en bij modeliefhebbers met verschillende stijlen en over de hele wereld geliefd. Zijn collecties bestaan uit een interessante combinatie van klassiek en modern en zijn tijdloos dankzij een elgante basis met strakke lijnen. Telkens weer verrast hij met bijzondere kleuren, materialen en coole details. Door deze unieke mix krijgen zijn designs een exclusieve uitstraling en zijn tegelijk jong en modern. Ook maakt de puurheid van zijn ontwerpen het mogelijk met één en hetzelfde designerstuk verschillende looks te creëren – van elegant tot edgy.

Tegenwoordig behoren niet alleen prachtige heren- en damesmode tot de collecties, maar ook schitterende schoenen voor hem en haar én ook accessoires, zoals tassen, zonnebrillen, parfums en horloges. Vooral zijn horloges zijn zeer geliefd, die dankzij de tijdloze en stijlvolle ontwerpen echte eyecatchers zijn.

seo marc jacobs

VAN BREIENDE KLEINZOON TOT BEGEERDE MODEDESIGNER

De jonge Marc Jacobs ontwikkelde zijn passie voor mode al zeer vroeg. Het begon in het huis van zijn oma, bij wie hij opgroeide na de dood van zijn vader, en van wie hij allereerst leerde breien. Als tiener ging hij naar een middelbare school gespecialiseerd in kunst en design, waarna hij na het behalen van zijn diploma de gerenommeerde Parsons school of design in New York bezocht.

In 1984 studeerde hij af, waarna hij samen met zijn partner Robert Duffy hun eerste designbureau Jacobs Duffy Inc en later ook zijn eigen label oprichtte. Ondanks dat zijn eerste collectie in 1986 zeer succesvol was en met meerdere prijzen bekroond werd liet het grote succes nog even op zich wachten. Pas toen hij samen met Duffy werkte hij voor het merk Perry Ellis richtte de modewereld haar aandacht ook op hem.

Voor Ellis ontwierp hij in 1993 ook zijn veelbesproken “grungecollectie”. Deze collectie viel echter alleen bij een select groepje in de smaak en Marc Jacobs werd ontslagen! Hier kwam echter alleen maar goeds uit voort, aangezien hij meer tijd had om zijn eigen label op te bouwen en hij in 1997 samen met Duffy aan de slag ging bij Louis Vuitton, hijzelf als creative director.

Rond die tijd opende ook zijn eerste winkel in de hippe wijk Soho in New York, waarna vele andere winkels over de hele wereld zouden volgen. Het modemerk Marc Jacobs is uitgegroeid tot een gevestigde naam en niet meer weg te denken uit de modewereld.


Wacht je al eeuwen op je Marc Jacobs designerstuk? Of ben je ook benieuwd geworden naar zijn tijdloze designs? Dan zit je goed bij de Lounge by Zalando. Leden hebben nu de kans om de stijlvolle designs van Marc Jacobs te verkennen in onze unieke verkoopacties met ongekend hoge kortingen. De aanbiedingen zijn gelimiteerd in tijd en aantallen, dus wees er snel bij en creëer je eigen elegante én edgy outfits!