Wij horen bij Zalando

Romantische date

Wat trek je aan voor een romantische date?

Kijk jij uit naar een romantische date? De vraag is alleen: wat trek je aan? Speciaal voor jou ging Lounge by Zalando op zoek op beautyblogs en vroeg vooraanstaande fashion-experts. Doe je voordeel met de volgende tips.

Romantische date look

Top 5 wat niet te dragen voor een eerste date

1. Te strakke, losse of korte kleding

2. Hakken waarin je niet kan lopen

3. Teveel parfum

4. Teveel make-up

5. Al het bovenstaande gecombineerd

Kies je kleur

Kleur kiezen is kleur bekennen. Omdat dat best spannend kan zijn, is de verleiding soms groot om het bij veilige tinten te houden. In zwart, donkerblauw of beige kan er weinig misgaan. Het enige nadeel: gedekte kleuren ogen minder spannend. Wil jij echt sprankelen op je romantische date? Ga dan eens te rade bij je omgeving.

Romantische date

Over welke kleur krijg jij steevast complimenten als je 'm draagt? Is dat rood, wees dan niet bang om als een echte femme fatale in een rood jurkje te verschijnen. Misschien ook is turquoise of violet jou op het lijf geschreven. Maar ook in een 'little black dress' kun je een adembenemende indruk maken. Zwart is een mysterieuze kleur waar je eindeloos mee kunt combineren. Zeker als je kiest voor accessoires in een contrasterende kleur.

 Meer date outfits, locaties en tips? Bekijk dan de volgende artikelen eens!

Actieve dateOriginele date • Blind date • Date tips •

Breng balans in je outfit

Wie kent 'm niet - het fashioncredo 'less is more'? De ultieme tip van experts: wees resoluut en schrap alles uit je garderobe waar je 'te' voor kunt plaatsen. Te strak, te wijd, te druk, te schreeuwerig, te bloot... Evenwicht is je beste vriend. Een uitgebalanceerde look begint bij kleding waar je je prettig in voelt. Daarna kun je beginnen met combineren. Ga je voor een blouse met een drukke print? Draag er dan een effen blouse of rok bij. Andersom mag natuurlijk ook!

Romantische date

Een rokje met etnoprint doet het prachtig bij een effen top of een blouse in satijnoptiek. Ga je voor sexy blote schouders, dan helpt geklede onderkleding om je romantische date spannend te houden. Kies bijvoorbeeld voor een zakelijke pantalon of een maxirok.

Zelfs de meest sexy minirok wordt stijlvol bij een hooggesloten blouse of coltrui. Ook strak en wijd kunnen op deze manier prima samengaan. Een ultrastrakke minirok? Dat vraagt om een soepelvallende blouse. Of ga je toch voor die Marlène Dietrich-broek? Daar mag je gerust een strakke top met decolleté bij dragen. Net als wijd-strak, druk-effen en bloot-gekleed kun je ook variëren met verschillende materialen.

Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt, maar geven hakken je toch een stukje zelfverzekerdheid? Lees dan gauw verder!

Een perfecte outfit voor elke gelegenheid

Tot slot is ook het moment een doorslaggevende factor. Heb je een tafeltje voor twee gereserveerd in een knusse bistro? Reken dan maar op veel donker hout, schemerhoekjes en kaarslicht. Superromantisch uiteraard, maar het betekent wel dat je iets meer zult moeten doen om eruit te springen. Ga daarom eens voor een glanzende maxirok en een top met glitters of lovers.

Een brunch date vraagt om een stadse look waar je gerust nog wat winkeltjes mee kunt verkennen. Trek dus een gemakkelijk maar toch chic jurkje aan en vergeet je shopper niet.

Romantische date

Voor chique avondjes kun je gerust een avondjurk en high heels uit de kast trekken. En een koffiemomentje tussen de bedrijven door? Dat gaat prima met een smart business look. Kies bijvoorbeeld voor een paar mooie jeans, een wit shirt en een kleurrijke of originele blazer die gezien mag worden. Wedden dat jouw romantische date een vervolg krijgt?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie-ideeën voor je romantische date? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor de Lounge by Zalando online outlet. Hier vind je de mooiste merken en combineer je van speciale ledenkortingen die kunnen oplopen tot wel 75%*. Aarzel dus niet en spread the love!