Bruiloft accessoires, feestelijk gekleed tot in het kleinste detail


Je hebt een bruiloft op de planning staan en je feestjurk of pak zijn uitgekozen. Vanzelfsprekend heb je hierbij rekening gehouden met de dresscode op het kaartje. Tot zover gaat alles goed!

Maar toch heb je het gevoel dat er nog wat ontbreekt. Misschien een leuke hoed of een paar knappe oorbellen… en welk tasje past er bij die prachtige outfit. Je hebt tenslotte je smartphone, zakdoekje, sleutels en enkele andere zaken bij en die moeten ergens in. Geen idee hoe je begint met het uitzoeken van de bruiloft accessoires? Wij helpen je alvast op weg.

bruiloft accessoires


Meld je eenvoudig aan voor de Zalando Lounge online outlet en bespaar flink op home en lifestyle artikelen! 

Ontdek Zalando Lounge


Hoeden en tassen van receptie tot avondfeest

Staat er white tie of black tie op de uitnodiging? Dan mag een hoed niet ontbreken bij je outfit. Tenzij je haren natuurlijk op zo’n manier zijn opgestoken dat je kapsel het niet toelaat. Maar als dat niet zo is, is het tijd om de hoedencollectie in te duiken.

Een hoed kies je in dezelfde kleur als je tas en je schoenen. Wat je dus als eerste kiest, bepaalt de kleur van de twee andere bruiloft accessoires. Kleine hoedjes ogen erg vrolijk en geven je outfit de juiste hoeveelheid glamour mee.

bruiloft accessoires

Het tasje dat je meeneemt naar een bruiloft, kies je zo klein mogelijk. Dat is handiger voor jezelf en dan stoort het niet bij die fantastische jurk die je uitgekozen hebt. Krijg je al je spulletjes in een clutch, dan mag je die zelfs subtiel op tafel leggen wanneer je eet. Achter je waterglas is de plek die hier het beste voor is. Zorg er wel voor dat je er niemand mee stoort.

Is je tas toch net iets groter uitgevallen, dan plaats je die netjes op de grond onder je stoel. Hang hem niet aan je stoel en zet hem er niet naast want de kans dat iemand er dan over struikelt of er spulletjes uitvallen, is bijzonder groot. Wanneer je rondloopt, draag je een tasje altijd in je linkerhand zodat je rechterhand vrij blijft om een handje te schudden of een glaasje vast te houden.


Meer bruiloft inspiratie en tips? Bekijk dan de volgende artikelen eens!

• Bruiloft kledingBruiloft schoenen • Bruiloft accessoires


Less is more, welke sieraden draag je als bruiloft accesssoires?

Misschien heb je een fantastische collectie vol kleurrijke sieraden in allerhande maten en vormen, maar die laat je beter thuis. Wanneer je naar een bruiloft gaat, is het eenvoud troef. Goud of zilver zijn alvast een goede keuze. Let wel, het is goud of zilver, zeker geen combinatie van beiden. Kies je voor zilveren oorringen, dan doe je hetzelfde voor je halsketting, ringen en armbandjes. Aangenomen dat je die allemaal draagt natuurlijk.

bruiloft accessoires

Een kleurtje kan natuurlijk ook, aangenomen dat het bij jurk past. En ook hier geldt weer de regel, dat je best alles in dezelfde kleur neemt. Zeker wanneer je jurk al voorzien is van een felle print of verschillende kleurtjes. Wat je vooral wil vermijden, is dat het allemaal een beetje druk gaat ogen.

Parels laat je thuis wanneer je naar een bruiloft gaat. Ze zijn voorbehouden aan de bruid en als gast kom je er niet mee aanzetten. Ook een tiara of kroontje in je haar is niet gepast. Enkele bloemetjes of subtiele speldjes met strass steentjes kunnen trouwens wel. Al ben je ook hier beter zuinig mee.

Als laatste is er nog je horloge. Als man kan dit gerust gezien het verstopt zit onder je mouwen, maar als vrouw wordt het eigenlijk niet gedaan. Wil je weten hoe laat het is, dan vind je vast en zeker iemand die je uit de nood kan helpen. Je wilt je feestelijke outfit echter niet tekort doen met een horloge.


Klaar om je outfit af te werken met bruiloft accessoires? Maak je gratis en vrijblijvend Zalando Lounge lid en geniet van exclusieve aanbiedingen.

Ontdek Zalando Lounge

*T.o.v. de adviesprijs van de producent.