Wij horen bij Zalando

My Symbol of Joy

Kom erbij & ontdek

Dagelijkse deals tot -75%* korting

(88)
Wat Lounge by Zalando jou kan bieden
Onze voordelen

Tot wel 75%* korting

Voel je goed in je vel. Doe jezelf een plezier. Omdat het kan!

De winnaars zijn bekend!

We hebben de afgelopen maanden ontzettend veel creatieve inzendingen ontvangen voor de My Symbol of Joy-wedstrijd. De opdracht was om kleine momenten van geluk in het dagelijks leven symbolisch weer te geven op een tote bag. We willen alle deelnemers bedanken, want jullie hebben het de jury heel moeilijk gemaakt. De kwaliteit van de inzendingen was hoog en heel divers, niet alleen qua uitvoering, maar ook in het ervaren van geluk en vreugde, dat voor iedereen heel verschillend is. Voor sommige zijn het de kleine pauzes in het dagelijks leven, anderen vertragen bewust, want veel ontwerpers bekritiseerden onze hectische levensstijl. Ook het omgaan met stress stond centraal in sommige ontwerpen.

De Winnaars

Hieronder presenteren wij jullie graag de winnaars van de My Symbol of Joy-wedstrijd 2019, die ons en onze jury hebben overtuigd met hun motivaties, concept en creativiteit. We hopen dat de volgende ontwerpen een klein moment van geluk in je dagelijks leven oproepen en je inspireren om diep adem te halen en iets goeds te doen voor jezelf.

1e Plaats: Sense The Daily Beauty door Leonie Staring Grafisch vormgever en marketeer

Leonie: “Mijn illustratie bevat alle mooie momenten die we dagelijks als vanzelfsprekend beschouwen. Het samenvoegen van deze elementen in één illustratie herinnert ons eraan om te vertragen en van onze omgeving te genieten. Onderzoeken wijzen uit dat als je iets met gerichte aandacht doet, je rust creëert. Deze vorm van aandachtstraining wordt ook wel mindfulness genoemd. Ik hoop dat mijn ontwerp je helpt om even stil te staan bij de kleine dagelijkse dingen, zoals de smaak van een vers gebakken croissant, de zon op je huid of de geur van een kop koffie. En ik hoop dat je daar al je vijf zintuigen bij gebruikt.“

Jurylid Hanna Bier:

“Het design van Leonie sprak mij meteen aan omdat het zo vreugdevol en energiek is. De positieve energie komt echt over! Ik vind haar idee om alle zintuigen te prikkelen heel mooi. Als ik naar het design kijk, brengt het me terug naar de natuur en daardoor geeft het veel rust.”

2e Plaats: Glenn KoppenholGrafisch vormgever / designerGlenn: “Mijn persoonlijke symbool voor geluk, of beter gezegd mijn persoonlijke hulpmiddel bij stressvolle momenten in het dagelijks leven uit zich in één klein woord. Het woord “nee“ wordt door velen als negatief gezien, maar zo zie ik het niet. Het maakt duidelijk waar je grenzen liggen en dat is fijn voor jezelf en voor anderen. Door vaker het woord “nee“ te gebruiken, creëer ik voor mezelf enorm veel rust en juist meer geluksmomenten. In het begin was het lastig en had ik het gevoel dat ik mezelf moest uitleggen, maar nu zeg ik simpelweg “nee“. Inspiratie hiervoor haalde ik uit boeken als De kracht van het NEE van James en Claudia Azula Altucher.“

Jurylid Laura Malone: “Het ontwerp van Glenn is een prachtig geconstrueerde tas die een belangrijke boodschap vertegenwoordigt waar velen van ons dagelijks problemen mee hebben. Nee zeggen is niet altijd makkelijk, maar kan wel leiden tot een vreugdevol en stressvrij leven. De levendige kleuren van het ontwerp zorgen ervoor dat de positieve boodschap goed overkomt."

3e Plaats: Eternal Bliss door Avinash PrabhakarStudent Innovative Textile Design op de Saxion UniversityAvinash: “Het is bewezen dat de natuur ons mensen gelukkig maakt. Tijd in de natuur doorbrengen vermindert stress en helpt je te ontspannen. Het brengt je mentaal in balans. Helaas was de mens de natuur een hele tijd uit het oog verloren, maar nu lijkt daar weer langzaam een kentering in te komen. In mijn ontwerp zie je de oceaan, omdat vervuiling van de oceanen nu een ontzettend groot probleem is. Mijn print laat zien hoe mooi de zee is en hoe belangrijk het is dat er een oplossing komt. #Savenature #Savehappiness

Jurylid Laura Malone: “Door enkele van de mooiste landschappen op onze planeet vast te leggen, toont dit ontwerp hoe belangrijk het is om jezelf onder te dompelen in de natuur. Door het grote probleem van de oceaanvervuiling te benadrukken, realiseren we ons het delicate evenwicht dat tussen ons en de natuur ligt.“

We willen graag alle deelnemers bedanken!

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

“Beware the barrenness of a busy life.” ...aldus de woorden van de grote filosoof Socrates. Zijn woorden zijn nu, meer dan 2000 jaar later, nog steeds van toepassing op onze samenleving. Stress en drukte zijn aan de orde van de dag en worden verheerlijkt, in plaats van onder de loep genomen.

|

|

|

Een geluksmoment in het dagelijks leven - dat is iets dat iedereen kan gebruiken. Je herkent het vast wel: je haast je naar de universiteit voor colleges en bereid je voor op aankomende examens waar zoveel van afhangt. Veel te laat en met veel onopgeloste taken in het achterhoofd haast je je van de universiteit naar je werk, want de huur moet ook nog betaald worden. Boodschappen doen, studieclubs bezoeken, vrienden en familie ontmoeten en het huishouden organiseren; het gaat allemaal gewoon door, maar hoe houd je zo nog tijd over voor jezelf?

De weken rijgen zich aaneen - licht, donker, licht, donker - en je realiseert je vaak niet eens hoe je de kleine, mooie dingen in het leven en je eigen verlangens mist. Veel mensen vinden het moeilijk om een korte pauze te nemen en gewoon even uit te schakelen. Wat dacht je van een klein aandenken dat je elke dag herinnert om iets goeds voor jezelf te doen, om diep adem te halen, of om te onthouden dat er belangrijkere dingen zijn dan afspraken, carrières, succes en een strak maar functioneel, dagelijks programma? Het zou goed zijn om elke dag iets te hebben dat je helpt om even stil te staan en je herinnert aan geluk.

My Symbol of Joy

Een jute tas is een accessoire voor het dagelijks leven - je draagt hem tijdens het winkelen, op weg naar je werk of naar de universiteit en hebt hem altijd bij je. Hoe zou het zijn als jouw jute tas het medium wordt voor je herinnering aan geluk? Als de tas een statement draagt dat zegt: “Dwing jezelf nu eens om diep adem te halen,” kan dit een dagelijkse herinnering worden voor zulke time-outs. Wie elke dag zijn balans weet te vinden - al is het maar voor even - zal die momenten bewuster beleven.

Het thema Work Life Balance vangt de tijdsgeest en vestigt de aandacht op het feit dat onze maatschappij stress als vanzelfsprekend beschouwt. Dit begint in de examentijd aan de universiteit waar de kennis van een heel semester in veel verschillende examens met veel te korte intervallen wordt getoetst. Na het afronden van je studie, brengen ook het werkleven en de verplichte overuren veel stress met zich mee. Niet gek dat veel mensen zich geregeld afvragen of ze gedurende de week nog wel iets voor zichzelf hebben gedaan. De Lounge by Zalando Ontwerpwedstrijd is dan ook gewijd aan een maatschappelijk relevant en gevoelig onderwerp en raakt deelnemers persoonlijk.

De wedstrijd

De Lounge by Zalando Ontwerpwedstrijd nodigt studenten, creatievelingen, ontwerpers en geïnteresseerden uit om met een ontwerpidee voor een jute tas te komen dat een moment van geluk zal creëren in je dagelijks leven en zo het algemene bewustzijn van geluk vergroot.

Ontwikkel een ontwerp voor een jute tas dat je een moment van geluk geeft in je dagelijks leven en stress, haast en druk voor een kort moment op de achtergrond zet. De jutezak is je trouwe metgezel, die deze boodschap of dit statement voor je meedraagt en je er zo steeds aan herinnert om gelukkig te zijn.

Jouw ontwerp kan uit typografische elementen bestaan, een stripverhaal of een illustratie van jezelf zijn.

Beeld jouw idee uit op een ½ A4-pagina, rekening houdend met de volgende factoren:

  • Jouw idee moet gebaseerd zijn op een kritisch onderzoek naar stressbeheer, onthaasten, geluk en opmerkzaamheid in het dagelijks leven.
  • Je ontwerp moet goed op een klassieke jute tas afgebeeld kunnen worden.
  • De hamvraag: Wat is mijn persoonlijke symbool voor geluk of mijn interpretatie van deze gedacht? Beeld dit uit, zodat het je helpt tijdens stressvolle momenten in het dagelijks leven.

Beoordeling en prijzen

Alle ideeën worden door een vakjury beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • Interpretatie van het onderwerp in het ontwerp
  • Creativiteit en uitwerking van het idee
  • Praktische uitvoering van het ontwerp op een jute tas

De drie beste inzendingen worden beloond met prijzen en tegoedbonnen:

1e Plaats: € 1000,- + Lounge by Zalando tegoedbon met een waarde van € 300,-

2e Plaats: € 500,- + Lounge by Zalando tegoedbon met een waarde van € 200,-3e Plaats: € 250,- + Lounge by Zalando tegoedbon met een waarde van € 100,-

Die Jury

Hanna Bier

Soulful Success & Life Coach

Hanna Bier coacht vrouwen wereldwijd en helpt hen de succesvolle, liefdevolle en vrije levens te creëren waar ze naar verlangen. Ze maakt hiervoor gebruik van energy clearings, familieopstellingen en biedt coaching sessies voor meer zelfvertrouwen aan, zodat je jezelf kunt overstijgen en met meer zelfvertrouwen een nieuwe toekomst kunt creëren vol overvloed. Hanna heeft al honderden vrouwen geholpen om meer succes te bereiken met hun eigen ondernemingen, om een perfect passende partner te vinden en om een leven te leiden dat lichter en helderder voelt dan ooit.

Laura Malone

Fashion Designer

Laura Malone is modeontwerpster, illustrator en docent aan de Amsterdam Fashion Academy. Ze komt oorspronkelijk uit Ierland, maar woont en werkt al meer dan vier jaar in Amsterdam. In de loop van haar carrière werkte Laura samen met internationale merken aan het ontwikkelen van concepten, trend forecasts en de ontwikkelingen van capsule collecties. Laura’s liefde voor reizen, stoffen, fotografie en digitale media zijn thema’s die veelvuldig terugkomen in haar werk.

Wedstrijdvoorwaarden

In de periode van 01/12/2018 tot 31/08/2019 kunnen alle geïnteresseerden deelnemen aan de wedstrijd. Er geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. De voorlopige sluitingsdatum is 31/08/2019.

LOUNGE BY ZALANDO - HET BEDRIJF ACHTER MY SYMBOL OF JOY

De juiste outfit geeft zelfvertrouwen, die favoriete tas is je trouwe metgezel: wanneer je het juiste product vindt in de Lounge by Zalando online outlet kan dat je een moment van geluk geven en vreugde in het dagelijks leven. Lounge by Zalando is Zalando's designer outlet met spectaculaire kortingen en inspireert bezoekers in heel Europa met het unieke concept sinds 2010. Na een succesvolle opening in landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland volgden de afgelopen jaren landen als Polen, Italië en Spanje. 

Of het nu gaat om mode voor dames, heren of kinderen, interieurproducten, schoenen of accessoires: onze outlet biedt wat je hartje begeert, Internationale en lokale partners dragen bij aan onze unieke ervaring. Huidige trends, tijdloze klassiekers en zeer speciale creaties van ontwerpers overtuigen onze klanten van het unieke aanbod en zorgen ervoor dat ze blijven terugkomen. Aanbiedingen gaan elke ochtend om 07:00 online, vergeet niet je wekker te zetten! Daarnaast veranderen de deals elke dag zodat onze bezoekers zich elke dag kunnen verheugen op nieuwe verrassingen en geluksmomentjes. 

Als je mode voordelig van absolute topmerken wilt kopen, maar niet wilt afzien van kwaliteit en trends, is onze online outlet de juiste plek voor je. Je vervult niet alleen je eigen mode en interieur dromen, maar voor het gehele gezin. Zelfs met een klein budget kijken onze klanten uit naar aantrekkelijke merkkleding voor elke gelegenheid. 

Een moment van geluk in het dagelijks leven: als je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je eigen huid en kleding. We kijken uit naar de inzendingen en zijn verheugd om te zien hoe je dagelijkse leven eruit ziet!