ZALANDO LOUNGE ONTWERPWEDSTRIJD

Bedankt voor jouw deelname! We zijn momenteel in een evaluatie- en selectieproces met de jury om de top 3 winnaars te selecteren. De winnaars zullen worden aangekondigd via deze pagina en social media en een persoonlijk bericht ontvangen.

Flowers

“Beware the barrenness of a busy life.” …aldus de woorden van de grote filosoof Socrates. Zijn woorden zijn nu, meer dan 2000 jaar later, nog steeds van toepassing op onze samenleving. Stress en drukte zijn aan de orde van de dag en worden verheerlijkt, in plaats van onder de loep genomen.Een geluksmoment in het dagelijks leven – dat is iets dat iedereen kan gebruiken. Je herkent het vast wel: je haast je naar de universiteit voor colleges en bereid je voor op aankomende examens waar zoveel van afhangt. Veel te laat en met veel onopgeloste taken in het achterhoofd haast je je van de universiteit naar je werk, want de huur moet ook nog betaald worden. Boodschappen doen, studieclubs bezoeken, vrienden en familie ontmoeten en het huishouden organiseren; het gaat allemaal gewoon door, maar hoe houd je zo nog tijd over voor jezelf?

De weken rijgen zich aaneen – licht, donker, licht, donker – en je realiseert je vaak niet eens hoe je de kleine, mooie dingen in het leven en je eigen verlangens mist. Veel mensen vinden het moeilijk om een korte pauze te nemen en gewoon even uit te schakelen. Wat dacht je van een klein aandenken dat je elke dag herinnert om iets goeds voor jezelf te doen, om diep adem te halen, of om te onthouden dat er belangrijkere dingen zijn dan afspraken, carrières, succes en een strak maar functioneel, dagelijks programma? Het zou goed zijn om elke dag iets te hebben dat je helpt om even stil te staan en je herinnert aan geluk.

My Symbol of Joy

Een jute tas is een accessoire voor het dagelijks leven – je draagt hem tijdens het winkelen, op weg naar je werk of naar de universiteit en hebt hem altijd bij je. Hoe zou het zijn als jouw jute tas het medium wordt voor je herinnering aan geluk? Als de tas een statement draagt dat zegt: “Dwing jezelf nu eens om diep adem te halen,” kan dit een dagelijkse herinnering worden voor zulke time-outs. Wie elke dag zijn balans weet te vinden – al is het maar voor even – zal die momenten bewuster beleven.

Het thema Work Life Balance vangt de tijdsgeest en vestigt de aandacht op het feit dat onze maatschappij stress als vanzelfsprekend beschouwt. Dit begint in de examentijd aan de universiteit waar de kennis van een heel semester in veel verschillende examens met veel te korte intervallen wordt getoetst. Na het afronden van je studie, brengen ook het werkleven en de verplichte overuren veel stress met zich mee. Niet gek dat veel mensen zich geregeld afvragen of ze gedurende de week nog wel iets voor zichzelf hebben gedaan. De Zalando Lounge Ontwerpwedstrijd is dan ook gewijd aan een maatschappelijk relevant en gevoelig onderwerp en raakt deelnemers persoonlijk.


De wedstrijd

De Zalando Lounge Ontwerpwedstrijd nodigt studenten, creatievelingen, ontwerpers en geïnteresseerden uit om met een ontwerpidee voor een jute tas te komen dat een moment van geluk zal creëren in je dagelijks leven en zo het algemene bewustzijn van geluk vergroot.

Ontwikkel een ontwerp voor een jute tas dat je een moment van geluk geeft in je dagelijks leven en stress, haast en druk voor een kort moment op de achtergrond zet. De jutezak is je trouwe metgezel, die deze boodschap of dit statement voor je meedraagt en je er zo steeds aan herinnert om gelukkig te zijn.

Jouw ontwerp kan uit typografische elementen bestaan, een stripverhaal of een illustratie van jezelf zijn.

Beeld jouw idee uit op een ½ A4-pagina, rekening houdend met de volgende factoren:

  • Jouw idee moet gebaseerd zijn op een kritisch onderzoek naar stressbeheer, onthaasten, geluk en opmerkzaamheid in het dagelijks leven.
  • Je ontwerp moet goed op een klassieke jute tas afgebeeld kunnen worden.
  • De hamvraag: Wat is mijn persoonlijke symbool voor geluk of mijn interpretatie van deze gedacht? Beeld dit uit, zodat het je helpt tijdens stressvolle momenten in het dagelijks leven.

Beoordeling en prijzen

Alle ideeën worden door een vakjury beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • Interpretatie van het onderwerp in het ontwerp
  • Creativiteit en uitwerking van het idee
  • Praktische uitvoering van het ontwerp op een jute tas

De drie beste inzendingen worden beloond met prijzen en tegoedbonnen:

1e Plaats: € 1000,- + Zalando Lounge tegoedbon met een waarde van € 300,-

2e Plaats: € 500,- + Zalando Lounge tegoedbon met een waarde van € 200,-

3e Plaats: € 250,- + Zalando Lounge tegoedbon met een waarde van € 100,-


Die Jury

Flowers

Hanna Bier

Soulful Success & Life Coach

Hanna Bier coacht vrouwen wereldwijd en helpt hen de succesvolle, liefdevolle en vrije levens te creëren waar ze naar verlangen. Ze maakt hiervoor gebruik van energy clearings, familieopstellingen en biedt coaching sessies voor meer zelfvertrouwen aan, zodat je jezelf kunt overstijgen en met meer zelfvertrouwen een nieuwe toekomst kunt creëren vol overvloed. Hanna heeft al honderden vrouwen geholpen om meer succes te bereiken met hun eigen ondernemingen, om een perfect passende partner te vinden en om een leven te leiden dat lichter en helderder voelt dan ooit.

Flowers

Laura Malone

Fashion Designer

Laura Malone is modeontwerpster, illustrator en docent aan de Amsterdam Fashion Academy. Ze komt oorspronkelijk uit Ierland, maar woont en werkt al meer dan vier jaar in Amsterdam. In de loop van haar carrière werkte Laura samen met internationale merken aan het ontwikkelen van concepten, trend forecasts en de ontwikkelingen van capsule collecties. Laura’s liefde voor reizen, stoffen, fotografie en digitale media zijn thema’s die veelvuldig terugkomen in haar werk.


Wedstrijdvoorwaarden

In de periode van 01/12/2018 tot 31/08/2019 kunnen alle geïnteresseerden deelnemen aan de wedstrijd. Er geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. De voorlopige sluitingsdatum is 31/08/2019.

De volgende documenten moeten vóór de deadline worden ingediend:

Ontwerpvoorstel

  • Uitwerking van het ontwerpidee op max. 1/2 A4-pagina
  • Korte beschrijving van de deelnemer (naam, geboortedatum, indicatie van de huidige studierichting of huidige beroep) op max. 1/2 A4-pagina

Alle materialen moeten in de vorm van een Pdf-bestand via wedstrijd@zalando-lounge.nl worden ingezonden.

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor deelname.

*T.o.v. de adviesprijs van de producent.