Welke zonnebril past bij mij?

De zonnebril, een onmisbare accessoire wanneer de temperaturen weer stijgen en de zon steeds vaker schijnt. Naast het beschermen van je ogen tegen uv-stralen kan een zonnebril je outfit een modieuze edge geven. Je vraagt je vast alleen af: “welke zonnebril past bij mij?”

Je gezichtsvorm en kledingstijl spelen ongeacht je merkvoorkeur of de gevoeligheid van je ogen een rol bij de keuze van de juiste bril. Vraag je je af: “Welke zonnebril past bij mij?”, bepaal dan eerst welke modellen het beste passen bij je gezichtsvorm.


 GEZICHTSVORM IS DE BELANGRIJKSTE FACTOR!

Afhankelijk van de vorm van je gezicht zijn er verschillende soorten zonnebrillen beschikbaar. Deze onderscheiden zich door de grootte, vorm en de tint van de glazen.

Rond gezicht: 

Wanneer je een rond gezicht hebt is het de taak van de zonnebril om jouw gezichtseigenschappen uit te rekken en te verfijnen. Ga voor een vierkant montuur in een normale grootte. Daarnaast kun je met een rond gezicht beter gaan voor modellen met dunne frames die er niet te massaal uitzien op je gezicht.

sunglasses-round-face-261x300

Ovaal gezicht: 

Mensen met een ovaal gezicht hebben veel geluk: bijna elke bril staat hen goed. Ga voor een klassieke Aviator bril met een lichte ronding, ronde glazen of zelfs zeer moderne en hoekige frames. Je zult zien dat al deze vormen je gezichtseigenschappen flatteren.

sunglasses-oval-face-2-261x300

Vierkant gezicht:

Wanneer je een hoekig of vierkant gezicht hebt, kun je het beste gaan voor een bril met ronde glazen.

sunglasses-square-face-2-261x300

Rechthoekig gezicht:

Heb je een rechthoekig gezicht? Ga dan voor opvallende modellen die het gezicht iets korter en breder doen lijken. Denk bijvoorbeeld aan een cateye-zonnebril.

sunglasses-rectangular-face-oblong-2-261x300

Hartvormig gezicht:

Mensen met een hartvormig gezicht hebben een bril nodig die past bij de onderkant van hun gezicht, zodat de kin er niet al te scherp uitziet. Zo ziet een Aviator bril er goed uit bij een hartvormig gezicht, omdat de onderste boog een tegenhanger is van de puntige kin. Vermijd vierkante zonnebrillen.

sunglasses-heartshaped-face-3-261x300


Meld je vrijblijvend aan bij Zalando Lounge en krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen. Zo bespaar je tot wel 75%* op zonnebrillen van topmerken!


DENK BIJ HET KOPEN VAN EEN ZONNEBRIL AAN DE BESCHERMING VAN JE OGEN

Op de vraag: “Welke zonnebril past bij mij?”, let men vaak alleen op een aantrekkelijke uitstraling of een tijdloos ontwerp. De oorspronkelijke functie van de bril is echter het meest belangrijk: je beschermen tegen intensieve zonnestralen in de buitenlucht.

Helaas zegt een grote merknaam of een hoge prijs niets over de daadwerkelijke beschermfactor van de zonnebril. Ook licht of donker getint glas is geen indicatie over hoe goed de huid rondom je ogen wordt beschermd.

Neem daarom bij het kopen van een zonnebril de beschermfunctie goed onder de loep. Lees eenvoudig in de beschrijving van het respectievelijke brilmodel of er bescherming tegen uva- of uvb-stralen is en hoe sterk het beschermende effect is. Koop je een zonnebril alleen als modieuze accessoire om je zomergarderobe af te ronden ongeacht het weer? Dan wordt de beschermende functie natuurlijk een stuk minder belangrijk.

©Artem-and-Victoria-Popovy-768x511

ZONNEBRILLEN VOORDELIG BIJ ZALANDO LOUNGE

In tegenstelling tot andere outlets, bieden wij onze leden unieke aanbiedingen aan. In onze dagdeals vind je onder andere zonnebrillen van Dolce & Gabbanna en Calvin klein met kortingen waar je u tegen zegt! Daarnaast vind je speciale aanbiedingen van Ray Ban en Gucci in onze zonnebrillen outlet, maar wel in beperkte hoeveelheden.

Outlet-centers bevinden zich meestal ver buiten de stad en staan gelijk aan een lange reis, lange wachtrijen en een verouderd assortiment. Bij de Zalando Lounge online outlet blijft de lange tocht je bespaart en shop je schitterende producten van hoogwaardige merken en designers tegen een lage prijs. Je bestelling wordt eenvoudig thuis bezorgd.

Naast zonnebrillen vind je ook andere accessoires, mode en lifestyle artikelen met kortingen tot wel 75%*! Meld je eenvoudig aan door middel van je Zalando Inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres.


Meld je vrijblijvend aan bij Zalando Lounge en krijg toegang tot exclusieve aanbiedingen van echte topmerken!


LAAT DE ZON MAAR KOMEN!

Sta je op het punt om een zonnebril aan te schaffen? Vergeet dan niet om het juiste model voor je gezichtsvorm te selecteren. Let daarnaast op voldoende bescherming wanneer je de zonnebril regelmatig draagt, zoals tijdens een strandvakantie.

©alexandr 1958-3


Ben je nog niet overtuigd? Bekijk onze voordelen eens!

  • Een enorm aanbod aan mode en lifestyle producten
  • Hoogwaardige merk- en designer producten uit de nieuwste collecties
  • Sensationele kortingen tot wel 75%*!
  • Laat je bestelling eenvoudig bij je thuis bezorgen