Sinterklaas: Populair feest

Het is bijna zover: Sinterklaas is binnenkort weer in het land. Elk jaar weer een spannende en leuke tijd, want wat zal je dit keer in je schoen vinden? Zalando Lounge stelt je geduld niet langer op de proef en start op 9 november met een eerste sinterklaasactie. Zet je schoen voor een nieuw paar schoenen! Je ontdekt in onze online shopping club modieuze schoenen in allerlei kleuren en maten tegen flink gereduceerde prijzen. Schoenen voor jong en oud. Je kunt tot wel 75% besparen op exclusieve merken! Gun jezelf een stijlvol sinterklaasfeest en zet je oude schoen voor een nieuw paar schoenen.

Tips voor de beste Sinterklaas ooit

Populair feest

Sinterklaas is al heel wat generaties een populair feest in Nederland. Elk jaar kijken vele kinderen weer uit naar 5 december want dan is het pakjesavond. Ieder kind dat lief is geweest krijgt dan een zak vol cadeautjes van Sinterklaas en pepernoten van Zwarte Piet.

Ook voor volwassenen is dit een feest dat met vrienden en/of familie en veel cadeautjes gevierd wordt. Vaak worden er lootjes getrokken en surprises gemaakt.

Je schoen zetten: een traditie sinds de vijftiende eeuw

Het sinterklaasfeest gaat gepaard met een groot aantal tradities. We eten lekkere pepernoten, speculaaspoppen en chocoladeletters, we zingen vrolijke sinterklaasliedjes, we schrijven mooie gedichten en natuurlijk zetten we onze schoen. Dit laatste werd al in de vijftiende eeuw gedaan.

Er gaan verschillende verhalen over waar het Sinterklaasfeest vandaan komt. De meest moderne vorm hoe we het nu vieren komt waarschijnlijk voort uit het prentenboekje Sint Nicolaas en zijn knecht (1850) van de onderwijzer Jan Schenkman (1806 - 1863). Sinterklaas is een goedheiligman en beloont de kinderen die braaf zijn geweest.

Voorpret

Vanaf het moment dat Sinterklaas ons land binnen komt, kan de voorpret beginnen. De kinderen zetten dan ’s avonds voor het slapen gaan hun schoen met een brief aan Sinterklaas en wat lekkers voor zijn paard. De volgende ochtend hopen ze, mits ze braaf zijn geweest, wat lekkers in hun schoen te vinden van Sinterklaas. Ook worden er veel Sinterklaasliedjes gezongen in deze periode en pepernoten en chocoladeletters gegeten.

sint

Sinterklaasgekte bij Zalando Lounge

Zalando Lounge zal Sinterklaas niet onopgemerkt voorbij laten gaan en ook wij doen mee aan de Sinterklaasgekte. Vanaf 17 november tot en met 28 november zal de

Sinterklaas is jarig, ꞌk zet mijn schoen vast klaar

ꞌSinterklaas is jarig, ꞌk zet mijn schoen vast klaar. Licht dat hij hem vol doet, met, ja wist ik het maar…ꞌ Bij Zalando Lounge hoef je niet te wachten tot pakjesvond op 5 december.

Je moet wél snel zijn voor de exclusieve acties, want de speciale aanbiedingen zijn slechts beperkte tijd en slechts voor leden van onze online shopping club geldig. Als je je eenmalig registreert, profiteer je dagelijks van exclusieve voordelen die kunnen oplopen tot wel 75%. En als je onze app download, mis je helemaal geen enkele aanbieding meer. Hoe leuk kan ꞌlive shoppenꞌ zijn?

20160915_Sinterklaas_shoes for him her kids_Mood

© Zalando Lounge

Grote merken schoenen voor kleine prijsjes

Ontdek het aantrekkelijke aanbod aan schoenen voor elke gelegenheid in de Zalando Lounge. Ben je nog geen lid? Registreer je dan snel met je e-mailadres of met een socialmedia-account. Het is gratis en verplicht je tot niets. Je vindt bij Zalando Lounge grote merken voor kleine prijsjes.