Eerste date tips: van locatie tot fashion


Ga je binnenkort op een date en ben je op zoek naar tips? Zoek niet verder! Zalando Lounge zet eerste date tips van locatie tot fashion voor je op een rijtje!

eerste date tips

Een eerste date blijft altijd spannend. Ook al is het iemand die je misschien al jaren kent van je werk of studie. Je gaat immers van een paar praatjes bij de koffie-automaat over op een tijd van intensief samenzijn.

Nog avontuurlijker wordt het als je een blind date hebt en je je afspraakje alleen via e-mail of een chat kent. In alle gevallen is het natuurlijk belangrijk dat je je zelfverzekerd voelt. Een outfit die je goed staat en die lekker zit is hierbij een grote hulp.

Bovendien hoort ook een goede locatie bij de eerste date tips. Dat kan een sfeervol restaurant zijn waar je ongestoord met elkaar kunt praten. Maar misschien werkt het in het geval van jouw eerste afspraakje beter om naar een heel andere omgeving te gaan. Zo kan een bezoek aan een cultureel evenement voor gespreksstof zorgen. Handig als je bang bent dat er anders stiltes vallen.


Top 5 eerste date fouten

1. Te laat komen
2. Geen vragen stellen
3. Praten over je ex
4. Constant je telefoon checken
5. Opscheppen over je baan, inkomen of uiterlijk


Wat te doen tijdens een first date?

Het restaurant is één van de meest afgesproken plaatsen voor een first date. Echter is één van de eerste date tips om dat juist niet te doen. Samen eten met iemand die je pas kent en waar je je ook tot aangetrokken voelt, is extra zenuwslopend. En wat als het niet klikt? Dan zit je minstens drie gangen aan tafel, voordat je met een beetje goed fatsoen kan vertrekken.

eerste date tips

Een van de meest ontspannende eerste dates is gewoon een wandeling. De buitenlucht en lichaamsbeweging werken kalmerend. Bovendien ben je niet gedwongen om steeds oogcontact hebben. Voel je je later op je gemak bij elkaar? Dan kun je onderweg altijd nog stoppen voor een drankje en een hapje. Verder helpt afleiding om de zenuwen tijdens een eerste afspraakje de baas te kunnen. Kies bijvoorbeeld voor een originele date en ga midgetgolfen, vliegeren of naar een pretpark.


Meer date outfits, locaties en tips? Bekijk dan de volgende artikelen eens!

Actieve dateOriginele dateBlind dateRomantische date


Kies de juiste outfit voor een eerste date

De voorbereiding is het halve werk is een bekend gezegde. Dit ook één van de belangrijkste eerste date tips. Zorg in ieder geval voor een goede eerste indruk door er pico bello uit te zien. Qua outfit lukt dat vast met de trendy merkkleding uit de Zalando Lounge. Doordat hier dagelijks actuele items tegen hoge kortingen worden aangeboden, kun je ook met een laag budget op je first date goed voorbereid zijn.

eerste date tips

Scoor bijvoorbeeld coole jeans, trendy sneakers en een stoer bomberjack als het om een actief afspraakje in de buitenlucht gaat. Durf je een romantisch etentje met je potentiële partner al aan? Ga dan niet direct in je meest sexy outfit. Je kleding moet immers first date proof zijn en dus niet ‘over the top’! Een little black dress is prima als jij je daar lekker in voelt, maar ook een broek met een elegante blouse is een goede keuze, wanneer deze outfit staat voor jouw persoonlijkheid!


Nog een advies die echt bij de eerste date tips hoort, is Zalando Lounge. Deze dynamische shoppingclub is namelijk je perfecte fashionpartner. Schoenen, accessoires en kleding uit recente collecties van hoogwaardige merken vind je hier voor superlage prijzen.

Ontdek de voordelen van Zalando Lounge snel zelf en meld je gratis aan. Zo heb je tegen basisprijzen altijd de juiste look voor een first date!

Ontdek Zalando Lounge

*T.o.v. de adviesprijs van de producent.