Wij horen bij Zalando

De leukste tips voor home made glühwein

Kom warm de winter door met deze heerlijke glühwein recepten. Home made glühwein is lekker en bovendien erg leuk om te maken!

In de koudere maanden van het jaar smaakt een goed glas glühwein uitstekend bij de maaltijd of gezellig tussendoor met vrienden of familie. Dit populaire drankje is in veel landen bekend en wordt dan ook in de winter vaak genuttigd. Wist je dat je zelf vanuit je keuken de lekkerste glühwein kunt maken? Dit is erg leuk om te doen, zeker wanneer het eindresultaat ook nog eens geweldig smaakt. 

Als je op zoek bent naar een smaakvol glühwein recept, dan ben je hier aan het goede adres. Wij vertellen je drie home made recepten die jij deze winter moet proberen om een heerlijke glühwein te maken.

TRADITIONEEL RECEPT

Glühwein is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland. Hier wordt het veelal gedronken op de kerstmarkten. De heerlijke smaak en de verwarmende werking maken glühwein al eeuwenlang populair. Als je je eigen glühwein maakt heb je al heel wat voorpret! Je kunt je uitstekend vermaken met familie of vrienden wanneer je de wijn samen maakt. Daarna kun je met je gasten het glas heffen. In het traditionele recept bestaan de ingrediënten voor glühwein uit rode wijn, sinaasappel- en citroenpartjes, een kaneelstokje en kruidnagels.

“DE HEERLIJKE SMAAK EN DE VERWARMENDE WERKING MAKEN GLÜHWEIN AL EEUWENLANG POPULAIR.”

Wanneer je graag de glühwein op traditionele wijze wilt bereiden, gaat dit als volgt: Giet de rode wijn in een pan, voeg er een gebroken kaneelstokje en drie kruidnagels aan toe. Verwarm het geheel zachtjes zonder het te laten koken, want anders verdampt de alcohol. Laat het mengsel een kwartier trekken en zeef vervolgens de glühwein. Ten slotte voeg je er naar eigen smaak suiker aan toe om de glühwein wat zoeter te maken.

seo gluhwein

WITTE GLÜHWEIN ALS ALTERNATIEF

Met home made witte glühwein kies je voor een verrassend alternatief. De bereidingswijze verschilt niet veel van het traditionele recept. Je gebruikt, in plaats van de rode wijn, zoete witte wijn en brandewijn. Je brengt de drank verder op smaak door het extra gebruik van gedroogde steranijs, kardemom, honing, gember en witte basterdsuiker. Je kunt het drankje naar eigen wensen bereiden. Wanneer je bijvoorbeeld van een zoet drankje houdt, kan je er wat meer honing of suiker in doen.

NET ZO LEKKER ALCOHOLVRIJ

Als je een voorkeur voor alcoholvrij hebt, dan is bijvoorbeeld een recept voor appelglühwein een smakelijke en originele DIY keuze. Je mengt twee liter appelsap met een kaneelstokje, twee anijssterren, vier kruidnagels, kleine stukjes geschilde gemberwortel en eventueel een kleine hoeveelheid suiker. Je verwarmt het mengsel tot vlak onder het kookpunt waarna je het tien minuten op een laag vuurtje laat trekken. Vervolgens is de alcoholvrije glühwein klaar om geserveerd te worden!

GLÜHWEIN NAAR WENS?

Naast deze recepten zijn er nog veel andere recepten om glühwein te maken. Wanneer je de basis weet, kun je de glühwein zelf een beetje aanpassen, zodat het aan jouw wensen voldoet.


Welke glühwein is jouw favoriet?