Wij horen bij Zalando

loft interieur bij Lounge by Zalando

Kom erbij & ontdek

Dagelijkse deals tot -75%* korting

(88)
Wat Lounge by Zalando jou kan bieden
Onze voordelen

Tot wel 75%* korting

Voel je goed in je vel. Doe jezelf een plezier. Omdat het kan!

Hoe creëer ik een mooi loft interieur?

Krijg toegang tot de beste home en mode deals! Meld je gratis en vrijblijvend aan voor de Lounge by Zalando online outlet en bespaar flink op je nieuwe interieur!

loft interieur

In veel grote steden loont het om oude gebouwen een nieuwe bestemming te geven. Leegstaande kantoorgebouwen, verouderde fabrieken en verlaten kerken worden daar omgebouwd tot appartementencomplexen. Daarbij kun je nog steeds sporen van het historische gebruik zien. Denk bijvoorbeeld aan buizen en leidingen die zichtbaar door de ruimte lopen en niet in een muur zijn weggewerkt. Deze trend komt uit de Verenigde Staten.

In steden als New York liggen de huizenprijzen in het centrum zo hoog, dat zogenaamde loft appartementen voor starters vaak de enige betaalbare mogelijkheid zijn, als ze zich niet in de buitenwijken willen vestigen. Een loft appartement mag dan wellicht uit noodzaak zijn geboren, maar juist die industriële charme die ze blijven uitstralen, maakt ze zo geliefd en populair. Je ziet ze veel in tv-series en films. Met een beetje creativiteit kun je ook hier je eigen loft interieur vormgeven.

Meld je gratis aan voor de Lounge by Zalando online outlet met je Zalando inloggegevens, je social media account of je naam en e-mailadres!

Stoer, industrieel en vol charme

Een typische loftwoning is te herkennen aan opvallende woonelementen met een industrieel karakter. Je kunt denken aan bakstenen muren die niet geverfd zijn of waar de verf beschadigingen en kale plekken vertoont. De belangrijkste eigenschap van een loft is het feit dat het één grote open ruimte is. Waar een reguliere woning veel aparte kamers en tussenmuren heeft, is dit bij een loft niet het geval. Je badkamer en toilet zijn misschien de enige aparte ruimtes, maar voor de rest lopen je keuken, je woonkamer en je slaapkamer in elkaar over.

loft interieur

Wie in ons land een typische loft gaat bewonen of laat bouwen, kan met kamerschermen en panelen de grote open ruimte enigszins breken. Je kunt ook je bestaande woning het karakter van een loft geven door de niet-dragende muren zoveel mogelijk te verwijderen of een muur voor een deel door te laten breken. Een alternatief is het plaatsen van glazen wanden. Zo creëer je wel afscheidingen, maar blijft het open karakter van je woning behouden.

Wees er snel bij, onze producten zijn alleen tijdelijk en beperkt beschikbaar

Gebruik je creativiteit

Hoe kun je met een beetje creativiteit je eigen loft interieur vormgeven? Het helpt als je van nature creatief bent en van aanpakken houdt. Laat je ruimte zoveel mogelijk de ruwe en industriële accenten behouden. Heb je bijvoorbeeld een betonnen of cementen vloer, dan kun je met zachte en kleurrijke tapijtdelen zorgen voor charme en sfeer. Tegelijkertijd breek je een beetje het open karakter van je ruimte en maak je het knusser. In een loft interieur komen industriële meubelen zeer goed tot hun recht.

loft interieur

Ook vintage meubilair draagt bij aan de authentieke sfeer die je woning mag uitstralen. Wat belichting betreft is het verstandig om te werken met sfeervolle lampen die overal een apart hoekje van je ruimte belichten. Heeft je loft woning een hoog plafond, dan kan het heel mooi zijn om een erg grote kamerplant op een centrale plek neer te zetten.

Bespaar flink op mode en lifestyle artikelen!

Maak je loft interieur compleet met mooie woonaccessoires

Met spiegels, vazen en leuke kastjes kun je jouw loft een geheel eigen karakter geven. Wil je de doorleefde en industriële sfeer zoveel mogelijk behouden, ga dan voor woonaccessoires van natuurlijke materialen zoals leer, hout en steen. Hou je loft interieur visueel interessant en wissel grote en robuuste accessoires af met kleine en verfijnde stijlelementen.

Ook al heb je één grote ruimte, je kunt elk hoekje van je loft met goed gekozen accessoires een eigen charme laten uitstralen. Als je op zoek bent naar smaakvolle woonaccessoires van topmerken, word dan vrijblijvend lid van Lounge by Zalando. Elke week hebben we sales en acties met kortingspercentages die kunnen oplopen tot 75%*. Zo geef je je eigen loft interieur ook nog heel voordelig vorm.

Krijg toegang tot de beste deals van absolute topmerken!