Wij horen bij Zalando

UMASAN - high end eco fashion

High fashion met een goed geweten? Maak kennis met de high end mode van UMASAN en lees hier meer over de designertweeling achter het Berlijnse label.

UMASAN is hét veganistische high end label uit Berlijn. De twee eeneiige tweelingzussen Sandra en Anja Umann richtten het label op in 2010. De naam komt voor uit de twee Indische woorden Uma, wat staat voor “moeder van het leven” en San, wat eenheid en respect betekent. Deze naam is natuurlijk niet voor niets gekozen en de twee designerzussen verenigen deze twee elementen perfect in hun label. Anja Umann studeerde modedesign en werkte voor succesvolle bedrijven als Strenesse, Wunderkind en last but not least Yohji Yamamoto in Parijs en Tokyo. Sandra Umann werd een succesvolle fotografe en publiceerde haar werk bij Vogue, Gala, Bunte en nog vele meer. Samen besloten ze hun liefde voor de kunst, design, literatuur, Oosterse filosofie en yoga samen te brengen in een eigen label: UMASAN.

DIERVRIENDELIJK EN DUURZAAM DESIGN

Het label van de twee zusters is geheel veganistisch, wat betekent dat ze zich in hun ontwerpen volledig onthouden van dierlijke producten, zoals wol, bont etc. Ze gebruiken kwalitatief hoogwaardige en zeer innovatieve materialen.

Naast biologisch katoen vooral materialen gemaakt van cellulosevezels uit hout, bamboe en soja. Deze stoffen zijn niet alleen zeer zacht en comfortabel, maar hebben vaak ook een ademende en anti-allergene werking door toevoegingen als zink en algen, die de huid zelfs verzorgen.

Naast de huidvriendelijkheid van deze materialen is er nog het voordeel dat ze zeer duurzaam zijn en slechts op 30 °C gewassen hoeven te worden en dus geen chemische reiniging nodig hebben, in tegenstelling tot veel andere designerkleding.

Ook bij de productie kijkt de tweeling naar duurzaamheid, zo komen alle materialen uitsluitend uit Europa en wordt er lokaal in Duitsland geproduceerd. Naast alle milieuvriendelijke voordelen van regionaliteit, maakt het dit voor de tweeling ook makkelijker om de hoge kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen.

seo umasan 2

DE TIJDLOZE EN DUURZAME MODE VAN UMASAN

Het duurzame materiaal en de morele verantwoordelijkheid van het label zijn natuurlijk niet de enige redenen om helemaal weg te zijn van de kleding van UMASAN. Ook voor de twee zussen is de hoofdzaak de esthetiek en comfort van hun ontwerpen. Het design op zich moet de klant overtuigen. De op het eerste ogenblik donker ogende collecties met hier en daar een item in het wit of een aardetint weerspiegelen hun levensvisies.

De kleuren en snitten zijn tijdloos en hebben niks te maken met schreeuwerige seizoenstrends. De Oosterse invloeden worden duidelijk in de Japanse snittechnieken en de verfijnde details zoals de unieke sluitingen, asymmetrische zomen, subtiele prints en verfijnde texturen.

seo umasan 3

De zussen laten zien dat het geiten-wollen-sokken imago niks te maken heeft met hun veganistische high end ontwerpen. De collecties zijn tot in de puntjes doordacht, comfortabel en tijdloos, voor zowel hem als haar. Wanneer je eenmaal een kledingstuk van UMASAN in je kast hebt, wil en hoef je deze nooit meer kwijt.


Vind Umasan of soortgelijke mode op de website van Lounge by Zalando