Parijs: een stad vol hoogtepunten

Hoe goed of slecht het weer ook is, een wandeling door Parijs, in de stralende zon of stromende regen, maakt een dag altijd weer goed. Met Parijs op de achtergrond begeef je je al snel in een hele andere wereld, vol weelderigheid en romantiek. Lees hier meer over deze eenmalige stad en welke plekken je absoluut eens gezien moet hebben.

Parijs en zijn meest kenmerkende bezienswaardigheden:

Napoleon III was de laatste die echt zijn stempel op de stad heeft gedrukt, met hulp vanGeorges-Eugène Haussman moderniseerde hij de stad en gaf het echte hoofdstad flair. De stad kreeg een duidelijke structuur, de straten werden breder en talrijke nieuwe gebouwen werden gerealiseerd. Ook creëerden ze de twee “longen van Parijs”, twee grote parken aan de rand van de binnenstad: in het westen de Bois Boulogne en in het oosten Bois de Vincennes. Hieronder vind je de meest kenmerkende plekken in deze prachtige stad.

De meest romantische heuvel

De Montmartre: Deze prachtige heuvel is een van de hoogste plekken in de stad. De prachtige steegjes en de vele muzikanten en portretschilders zorgen voor een romantische sfeer en na het bestijgen van de vele trappen bereik je het hoogtepunt met de Sacré-Couer en het prachtige uitzicht over Parijs.

paris 1

Het meest luxe plein

De Place Vendôme: Dit achthoekige plein ademt pure luxe met het Ritz hotel en dure juwelierszaken zoals Chanel, Rolex, Cartier en Dior. Niet ver hier vandaan opende Coco Chanel haar eerste boetiek en ze overleed in het Ritz Hotel op hetzelfde plein. Ook de beroemde componist Frederic Chopin had hier zijn sterfbed op nummer 12.

Het meest beroemde museum

Het Louvre: Bij een bezoekje aan Parijs mag het meest bezochte museum ter wereld niet ontbreken. Het is gevestigd in een voormalig paleis en is een van de oudste musea. Je hebt waarschijnlijk dagen nodig om alle kunstwerken te kunnen bekijken, maar tijd voor een blik op de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci is er altijd!

De meest prestigieuze laan

De Champs-Élysées: Vanuit de Arc de Triomphe kom je op de Avenue des Champs- Élysées, die met zijn € 900.000,- huurprijs per 100 m² per jaar, op 5th Avenue in New york na, de duurste winkelstraat ter wereld is. De laan is bijna twee kilometer lang, staat bekend als de mooiste laan van de wereld en herbergt dan ook veel prestigieuze boetieks, bioscopen, hotels en cafés.

De meest kosmopolitische wijk

Het district Les Halles: Deze wijk in hartje Parijs is de perfecte plek voor een Bourgondische tour. In de Rue Montorgueil kun je genieten van de beste wijnen, verse vis en verrukkelijke gebakjes. Ook vind je hier het op één na grootste winkelcentrum: Forum Halles, waar vroeger al het verse voedsel voor de stad aankwam en een grote markthal stond.

De meest karakteristieke bezienswaardigheid

La tour Eiffel: De Eiffeltoren is waarschijnlijk de meest kenmerkende bezienswaardigheid van Parijs en ook wereldwijd bekend als hét symbool voor de Franse hoofdstad. De 324 meter hoge toren, die ooit bijna zou zijn afgebroken door het gebrek aan bezoekers, trekt nu jaarlijks meer dan 6 miljoen toeristen. De eerste verdieping herbergt een museum en werd onlangs uitgebreid met een glazen vloer – niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Met de lift kom je tot de top en geniet je van een uniek uitzicht over Parijs.

paris 2

De meest verrassende plek

Île Saint-Louis: In alle drukte van de stad vind je rust op dit kleine eiland midden op de rivier de Seine, dat in opdracht van koning Louis XIII ontstond door het samenvoegen van twee kleinere eilandjes. Je kunt heerlijk wandelen door de smalle straatjes en genieten van het beste ijs in Parijs bij “Monsieur Berthillon”. Van hieruit is ook het tweede eilandje in de Seine, de “Île de la Cité”, met de kathedraal Notre-dame zeer goed te bereiken.

Foto's: Fanny Corona