Figuurtypen

Smal

Mannen met een smal figuur hebben smalle heupen en schouders. Kleding met een ronde hals benadrukt de schouders. Ook shirts met prints, logo’s of een patroon staan goed. Vermijdt broeken met een rechte pijp (ook wel de Straight leg genoemd). Deze broeken werken voor uw heupen en beenlengte niet in uw voordeel.

Normaal

Mannen die niet zeer smal of breed zijn, vallen onder het normale postuur. Hebt u dit postuur, dan kunt u bijna alle soorten kleding dragen. Shirts met een ronde hals of V-hals, met of zonder opdruk? Het kan allemaal! Bij het kiezen van jeans, koopt u het best geen Slim fit jeans. Deze broek zit strak en benadrukt uw been waardoor het steviger en korter kan lijken.

Stevig/gespierd

Mannen met een stevig postuur hebben brede schouders en/of brede heupen. Shirts met een V-hals staan u goed. Wilt u de nadruk op uw schouders leggen, kies dan voor een shirt met een logo of een opdruk. Wilt u hier liever geen nadruk op leggen, kies dan voor shirts zonder opdruk. Bij het kiezen van een jeans, koop dan geen Slim fit jeans. Deze broek zit vrij strak en benadrukt het been waardoor het steviger en korter kan lijken.