Welke soorten herenblazers bestaan er?

Dit overzicht voorziet je van informatie over de meest populaire soorten blazers en helpt je de perfecte blazer voor je figuurtype te vinden.

Lounge by Zalando ontdekken

Blazertypes

Kostuumjasjes zijn meestal gemaakt van katoen of zijde en kunnnen gedragen worden als een klassiek colbert. Ze worden bij formele gelegenheden gedragen met bijpassende broeken. In sommige gevallen kunnen ze ook worden geleverd met bijpassende blouses.

Een sportsjasje is een casual versie van het klassieke jasje. In tegenstelling tot klassieke jasjes zijn ze perfect voor smart-casual evenementen of vrijetijdsactiviteiten. De meeste ontwerpen worden gekenmerkt door ingenaaide schoudervullingen en hebben een korte rij van twee en vijf knopen.

Tegenwoordig verschijnen blazers voornamelijk in de kasten van vrouwen en beschrijven ze allerlei soorten casual jasjes. Blazers worden meestal gekocht zonder een bijpassende broek en hebben geen ingenaaide schoudervullingen. Ze worden vaak gezien als meer geschikt voor recreatieve activiteiten dan de andere twee soorten.