Maatadvies dames figuurtypes

H-Figuur

Vrouwen met een H-figuur hebben heupen, taille en schouders die even breed zijn. Als u een bikini wilt kopen, kies dan voor beide delen in dezelfde maat. Draag vooral kleren die uw verticale lijnen benadrukken. Vermijd hooggesloten shirts en truien, evenals kleding met drukke prints en veel details. Kleding die uw bovenlichaam accentueren staat altijd goed, net als shirts met een V-hals, ronde hals of kraag. Zoekt u een broek, kies dan voor een smal gesneden model, zoals de slim fit jeans en heupbroeken.

 

A-Figuur

Vrouwen met een A-figuur hebben heupen die breder zijn dan de breedte van de schouders. Als u een bikini wilt kopen, kies dan het broekje een maat groter dan het bovenstukje. Door nadruk te leggen op uw bovenlichaam, leid u de aandacht af van uw heupen. Kleding die het bovenlichaam accentueert staat u goed, evenals elegante, loszittende tops en kleding met patronen. Bij het kiezen van een broek, kiest u het best voor modellen zoals de bootcut jeans en broeken met een wijde pijp.

 

V-Figuur

In tegenstelling tot vrouwen met een A-figuur, hebben vrouwen met een V-figuur bredere schouders dan heupen. Zwemmers zijn een goed voorbeeld hiervan. Bij de keuze voor de maten van uw bikini, kies dan voor een bovenstukje in een grotere maat dan het broekje. Kies voor eenvoudige lange tops en voor shirts met een V-hals. Voor broeken en rokken kiest u wel opvallende motieven en felle kleuren om zo uw heupen te benadrukken. Bij het kopen van jeans kiest u het best voor een bootcut model of een heupbroek.

 

X-Figuur

Vrouwen met volle borsten en heupen en een smalle taille hebben een X-figuur, ook wel de wespentaille genoemd. Net als bij het H-figuur kiest u voor de maat van uw bikini beide delen in dezelfde maat. Vrouwen met het X-figuur kunnen over het algemeen bijna alles dragen, op voorwaarde dat het de vrouwelijke vormen en smalle taille benadrukt. Kies voor getailleerde kleding of tops met een ceintuur rond het middel. Voor broeken kiest u strakke modellen met een rechte pijp zoals de straight leg jeans. Ook broeken met een hoge taille staan mooi bij dit figuur.