Lichaamsvormen vrouwen

Lichaamsvormen vrouwen

Wil je meer weten over je figuurtype? Op deze pagina zie je welke van de vier figuurtypen je hebt. Deze gids bevat ook handige styling-tips om je beste kenmerken te benadrukken en eventuele probleemgebieden te verbergen.

Lichaamsvormen vrouwen

Bij een A-figuur is het bovenlichaam delicater en smaller dan de heupen. De taille is meestal slank. Benen en billen zijn het meest uitgesproken kenmerk. Je hebt duidelijk een vrouwelijk figuur.

Deze kledingstukken flatteren je figuur:
Broeken: bootcut, regular fit, flared jeans
Jurken: A-lijn jurken, blousejurken & etui-jurken

Kies voor kleding die het bovenlichaam accentueert. Hierbij kun je denken aan korte, getailleerde blazers en volumineuze tops. Brede jurken verbergen, indien gewenst, iets vollere heupen.

Wanneer je een X-figuur heeft zijn de schouders en heupen ongeveer even groot. Je taille is meestal slank. De meest uitgesproken kenmerken zijn je borst en heupen, die je figuur er sterk en sportief uit laten zien.

Deze kledingstukken flatteren je figuur:
Broeken: Bootcut, skinny jeans, regular fit, flared jeans
Jurken: A-lijn jurken, etui-jurken, wikkeljurken,T-shirtjurken en blousejurken

Ga voor kledingstukken die je smalle taille accentueren. Naast jurken kunt je ook denken aan high waisted jeans en aansluitende tops. Bent je onzeker over je dijen en wil je deze graag verbergen? Ga dan voor een simpel T-shirt of een A-lijn jurk gemaakt van soepel materiaal.

Bij een H-figuur hebben heupen en schouders ongeveer dezelfde omtrek. De taille is relatief recht, waardoor geen lichaamsdeel echt benadrukt is. Armen en benen zijn vrij lang en de algemene lichaamsbouw heeft een atletische en androgyne uitstraling.

Deze kledingstukken flatteren uw figuur:
Broeken: bootcut, skinny jeans, regular fit en chino’s
Jurken: A-lijn jurken, etui-jurken en wikkeljurken

Kies kledingstukken die uw silhouet meer vorm geven. Hierbij kunt u denken aan getailleerde jurken, tops met een watervalhals en broeken met een hoge taille.

Vrouwen met een V-figuur hebben meestal een breder bovenlichaam en een voller decolleté, maar de taille en heupen zijn minder uitgesproken. Armen en benen hebben een sportieve, slanke vorm.

Deze kledingstukken flatteren uw figuur:
Broeken: bootcut, uitlopende broeken, chino’s
Jurken: A-lijn jurken, wikkeljurken en jurken met smalle schouderbandjes.

Kies kledingstukken die je heupen meer vorm geven en accentueer je slanke benen. Rechte tops met een diepe hals brengen je decolleté perfect naar voren.