Zo creëer jij de look van Brigitte Bardot

Brigitte Bardot: stijlicoon van de jaren 60 en 70. Model, activiste, actrice en zangeres – Bardot was van alle markten thuis. Ze speelde in meer dan vijftig films, maakte de bikini populair  en was erg geliefd bij de mannen. Ze had een signature cat eye, blonde haren, een vrolijke lach en vrouwelijke vormen die haar wereldberoemd maakten. Ze werd dan ook regelmatig vergeleken met Marilyn Monroe. Haar kledingstijl was verfijnd, sensueel en chic.

Destijds in het middelpunt van de belangstelling, nu leidt ze een teruggetrokken leven. Wil jij de elegante en altijd verfijnde smaak van Bardot overnemen? Lees snel hoe jij er uit kunt zien als een sixties stijlicoon!

DE STIJL VAN BRIGITTE BARDOT

Bardot had een hele natuurlijke uitstraling die je kon omschrijven als een bijna naïeve vorm van sexappeal. Het was veel meer ‘underacting’ dan ‘overacting’ en dat maakte haar chic en stijlvol.

Bardot was in staat om zelfs een simpele jeans en T-shirt uiterst vrouwelijk en sexy te maken. Ze deed dit op een subtiele manier, en wist heel goed dat je ook met kleine details indruk kunt maken.

seo brigitte bardot

GROTE HOED

Brigitte Bardot maakte de grote zomerhoed weer populair. Hoe je haar ook zit, wat voor outfit je ook draagt, met een hoed ben je altijd gekleed en straal je iets e

legants, onafhankelijks en vrolijks uit. Het waren natuurlijk de jaren zestig, dus ook de hippies grepen steeds vaker naar een hoed.

Tegenwoordig is de zomerhoed dankzij de bohemian stijl weer helemaal in. Is een boho-stijl zomerhoed iets voor jou en draag je het met net zoveel vrouwelijke flair als hét stijlicoon van de jaren zestig?

COCKTAILJURKJES

Een vrouw kan nooit genoeg jurkjes hebben. Investeer dan ook vooral in een aantal vrouwelijke cocktailjurkjes. Bardot koos vaak voor strakke jurkjes die haar figuur accentueerden. Belangrijk is dat jij de kleding moet dragen en niet andersom.

Je kunt zelf kiezen of je een uitbundige kleur of design wilt, of dat je het meer ingetogen wilt houden. Zolang het maar bij je past, is het altijd elegant en een must have voor elke moderne vrouw.

seo brigitte bardot 2

HAREN NONCHALANT OPGESTOKEN

En wat doe je met je haren? Steek ze semi-nonchalant op, net zoals zij deed en gebruik er een mooie haarband voor. Soms leek haar kapsel erop dat ze net uit bed was gestapt. Het had iets nonchalants, maar maakte haar extra aantrekkelijk. Dit lukt jou vast ook!

BRETONSE TOP

Draag een betrons T-shirt of truitje en laat subtiel een deel van je schouders bloot. Het ziet er wat nonchalant uit, maar is tegelijkertijd ook heel vrouwelijk. Het mooie hiervan is, het staat elke vrouw goed! Als jij net als Bardot begrijpt dat de simpelste kledingstukken, als ze je lichaam maar op de juiste manier accentueren, jouw uitstraling naar een hoger plan tillen, dan zit er een moderne Bardot in jou!

BALLERINA’S

Bardot hoefde niet altijd pumps of high heels te dragen om elegant en vrouwlijk te zijn. Juist ballerina’s hadden haar sterke voorkeur. Behalve dat ze erg comfortabel zijn, zien ze er ook chic uit. Kijk bij welke broek of rok jouw ballerina’s passen en gun je high heels eens een rustdag.


Ze was en blijft een stijlicoon. Haar elegantie en schoonheid zijn tijdloos. Laat jij je door haar inspireren? Vind vergelijkbare stijlen op Lounge by Zalando!